Dorty jsou skvělým dezertem, ale mohou se rychle zkazit, pokud nejsou správně uchovávány. Zde je několik tipů, jak udržet váš dort čerstvý a chutný po dobu až 24 hodin:
1. Skladování:
Lednice: Komora nebo sklep nestačí. Uchovávejte dort v lednici v původní krabici.
Teplota: Ideální teplota pro uchování dortu je mezi 6-10 °C.
Doba skladování: I když je dort v lednici, doporučuje se ho spotřebovat do 24 hodin.
2. Manipulace:
Vyndávání:
Nepotahované dorty: Vyjměte z lednice těsně před podáváním.
Potahované dorty: Mohou být venku o něco déle, ale pozor na orosení.
Zdobení:
Figurky a květy: Odstraňte podpůrné tyčinky,které jsou většinou součástí modelovaných doplňků a figurek.
Výztuhy:
Patrové dorty: Vyjměte výztuhy z patrových dortů.
Krájení:
Nádoba s teplou vodou a nůž: Ponořte nůž do teplé vody, poté nůž před krájením otřete do ubrousku .
3. Důležité upozornění:
Teplotní šoky: Vyhněte se velkým změnám teploty. Náhlé změny mohou způsobovat kondenzaci a tím poškození dortu.
Vlhkost: Chraňte před vlhkostí.
Pachy: uchovávejte dort oddděleně od potravin s výrazných pachem, mohly by ovlivnit jeho chuť.
Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.